marți, 28 aprilie 2015

Iubirea este înrudirea omului cu Dumnezeu

Iubirea

Iubirea este înrudirea omului cu Dumnezeu

Iubirea este înrudirea omului cu Dumnezeu. Ea uneşte la maxim persoanele umane fără să le confunde. În iubire se arată plenitudinea existenţei. - Dumitru Staniloae
sursa: enciclopedie.citatepedia.ro

Marsul pentru viata 2015 Fiecare viata este un dar! Bucuresti

Marsul pentru viata 2015 Fiecare viata este un dar!

Marsul pentru viata 2015 Fiecare viata este un dar! Bucuresti 

Spectacol care a a vut loc cu ocazia organizarii Marsului pentru Viata 2015! Spectacolul a avut loc in parcul Tineretului din Bucuresti. Evenimentul a avut ca tema Fiecare viata este un dar! si a fost organizat in Bucuresti si in alte 75 de orase din tara si in Republica Moldova in orasele Chisinau si Orhei. Au cantat trupa Iris, Vlad Miriță, Marius Bălan, Emisia 2, Ioana Picoș, Morris, Rafaelo Varga și Kaira.

Marsul pentru Viata 2014 - Adoptia o alegere nobila! Concert Alexandra Usurelu

Marsul pentru Viata 2014 - Adoptia o alegere nobila!

Marsul pentru Viata 2014 - Adoptia o alegere nobila! Concert Alexandra Usurelu

 

 

[MV] Davichi(다비치) _ The Letter(편지) (Lip ver.)

[MV] Davichi(다비치) _ The Letter(편지) (Lip ver.)

 

Parintele Nicolae Tanase - Sotul ideal si sotia ideala

cartea Sotul ideal si sotia ideala

Parintele Nicolae Tanase - Sotul ideal si sotia ideala

Femeia este net superioară bărbatului, mai puţin din punct de vedere al sacerdoţiului (ştiţi că femeia nu poate fi preot). Noi ne exprimăm, fie peiorativ, fie chiar aiurea, cu termenul „femeia - sexul slab”. Ceea ce este o totală minciună, deplină, o minciună perfectă. Pentru că femeia nu este sexul slab. Femeia este sexul „fin”, pentru că Dumnezeu a înzestrat-o cu fineţe. În timp ce pe bărbat l-a înzestrat cu puterea bărbăţiei. Însă această putere în niciun caz nu poate să eclipseze fineţea femeii. Femeia are însă şi un handicap. Handicapul de a iubi doar desăvârşit. Şi este handicap sau este calitate, în funcţie de situaţie. Iar pentru că ea poate iubi desăvârşit, ea nu poate iubi decât o singură dată.
....
Aş încerca să vă reamintesc ceea ce se întâmplă la cununie şi ceea ce aţi trăit, fie că aţi văzut, la fiecare cununie. Aşa cum stau mirii acolo, cântăreţul citeşte Apostolul: „Femeilor, supuneţi - vă bărbaţilor voştri!” Cum? Ca Domnul. Atunci bărbatul, de obicei, mai înalt, întoarce puţin capul pe stânga şi îşi priveşte mireasa. Şi mireasa pleacă ochii. Cântăreţul continuă „Bărbaţilor, iubiţi-vă femeile voastre!”. Atunci mireasa ridică ochii, întoarce puţin capul spre dreapta, nu pleacă capul; în sfârşit, trăieşte aşa doar un sentiment. Pe de o parte, în prima fază a cuvintelor cântăreţului, mireasa se cam întunecă la faţă, iar după aceea se luminează la faţă ea şi se cam întunecă mirele. Să comentăm puţin de ce.

Să amintim un cuvânt neaşteptat al Sf. Efrem Sirul. Acel Efrem Sirul, care a zis: „Doamne şi Stăpânul vieţii mele, duhul trândăvirii, al iubirii de stăpânire şi al grăirii în deşert,
nu mi-l da mie”. Un sfânt din pustiu, care cu greu era adus în Biserici ca să predice trăirea. El spune aşa: „Bărbate, ţi-a fost creată femeia din coasta ta. Deci, de la mijlocul corpului tău. Nu din călcâiul tău. Drept pentru care nu-ţi juca femeia în picioare.” După aceea se adresează femeii şi zice: „Femeie, din coasta bărbatului tău ai fost creată! Nu te urca  în capul lui.” Şi dumneavoastră zâmbiţi, dar el s-a exprimat aşa ca să ne facă să înţelegem care este starea şi locul fiecăruia într-o familie.
sursa: tainacasatoriei.wordpress.com

Sportul si creierul, conexiunea dintre cele doua

Sportul si creierul, conexiunea dintre cele doua 

Puneti-va creierul la treaba, faceti sport!

Sport - Minte si corp.
Sursa poza gettyimages.in
Multi oameni fac distinctia intre corp si minte. Cele doua sunt vazute ca fiind separate, corpul fiind doar un fel de suport al capului. De aceea, alergatul este considerat un exercitiu pentru corp, in timp ce cititul un exercitiu pentru minte. Totusi, lucrurile sunt departe de a sta asa.

Mintea si corpul sunt strans legate si avand grija de corp ne protejam si chiar ne ajutam mintea. Cercetarile efectuate la Universitatea Illinois au aratat ca mersul pe jos jumatate de ora pe zi timp de 6 luni conduce la o crestere in volum a zonelor din creier responsabile de atentie si memorie, chiar daca e vorba de persoane in varsta! Acestea au raportat si imbunatatiri in abilitatea de a invata, de a se concentra, precum si o mai buna dispozitie.
sursa: csid.ro

Hormonii fericirii - Endorfinele, serotonina și dopaminele

Hormonii fericirii - Endorfinele, serotonina și dopaminele

Hormonii fericirii - Endorfinele, serotonina și dopaminele sunt neurotransmițători care activează hormonii fericirii

Endorfinele

Evoluția a creat un creier complex, considerat cel mai complex sistem din acest univers. Și la baza lui stau ghidușele endorfine, „activatorii“ funcției cerebrale cu atâtea alte funcțiuni. Endorfinele sunt neurotransmițători produși de glanda noastră pituitară, eliberați în momente cheie ale vieții: orgasm, mâncare bună si piperată, simțită pe limbă și... durere (nu-i așa că devine clară legătura dintre plăcere și durere în acest context? Sau gusturile sexuale controversate.

Serotonina

Serotonina este neurohormonul fericirii. Adică, în absența lui, suntem deprimați, agitați sau nu dormim. Precursorul chimic al serotoninei este triptofanul. Papaya și bananele sunt la loc de cinste în cantitatea de serotonină indusă. Așadar, cruțati curcanul până la sărbători și delectați-vă cu un meniu generos și vegetal.

Serotonina mai este responsabilă și de reglarea somnului, apetitului și contractiilor musculare. Ultima responsabilitate, dar nu cea din urmă, constă în faptul că serotonina este alfa și omega funcțiilor noastre cognitive, a memoriei și atenției.

Dopaminele

Dopaminele sunt rudele de gradul unu ale celor despre care am vorbit. Au funcții multiple și complicate, cum ar fi creșterea pulsului sau a presiunii sangvine. Au rol crucial în modularea comportamentului și în viața noastră psihică, de la memorie și cogniție.
sursa: obiectiv.info

Oxitocina sau ocitocina hormonul fericirii si al atasamentului

Oxitocina sau ocitocina hormonul fericirii si al atasamentului

Oxitocina sau ocitocina (din limba greacă ōkytokínē - naștere rapidă)

Oxitocina sau ocitocina (din limba greacă ōkytokínē - naștere rapidă) este un hormon peptidic sintetizat de către nucleii paraventricular și supraoptic ai hipotalamusului și depozitat in neurohipofiză.
Oxitocina este un nonapeptid (este alcătuit din 9 resturi de aminoacizi), având o masă moleculară de 1007 Daltoni. Structura oxitocinei este similară celei a vasopresinei, celălalt hormon neurohipofizar. Are un timp de înjumătățire de 2-4 minute.
sursa: wikipedia.com

Oxitocina este hormonul dragostei ?

Oxitocina este un hormon secretat de glanda hipofiza sau pituitara, care asa cum am aratat in articolul acesta are rol in contractia uterului in timpul travaliului, stimularea secretiei si eliberarii de lapte de la nivelul glandei mamare, apare cand mama isi tine copilul in brate, si-i da o stare pozitiva si un echilibru sufletesc.

Oxitocina este denumita si hormonul dragostei si al atasamentului, deoarece cu cat este mai profunda relatia de dragoste cu atat secretia de oxitocina este mai mare.

Manifestarile de tandrete, mangaierile, imbratisarile, vorbele afectuoase, determina cresterea cantitatii de oxitocina, aceasta secretandu-se atunci cand doi indragostiti se saruta, sau cand un indragostit priveste poza celui pe care il iubeste.
 

Dopamina principalul neurotransmițător de la nivelul sistemului nervos

Dopamina principalul neurotransmițător de la nivelul sistemului nervos

Dopamina este unul dintre principalii neurotransmițătorii de la nivelul sistemului nervos

Dopamina este unul dintre principalii neurotransmițătorii de la nivelul sistemului nervos, o substanță care transmite informația între neuronii creierului), această substanță fiind implicată într-o varietate largă de activități diferite (de exemplu controlul motilității, al mișcărilor musculare).
sursa: wikipedia.com

Studiul a confirmat că dopamina are un rol important în proiectarea plăcerii asociate cu diferite momente viitoare. Coordonatorul studiului, Tali Sharot de la Universitatea UCL, a concluzionat că dopamina are un rol important în procesul de luare a deciziilor importante, fie că este vorba de a alege un job sau a întemeia o familie.
sursa: mediafax.ro

marți, 14 aprilie 2015

Anunturi matrimoniale gratuite sortate pe orase din Romania

Anunturi matrimoniale gratuite sortate pe orase din Romania

Oferta adaugare anunt gratuit matrimoniale gratuite in orasele din Romania

Adauga acum propriul tau anunt matrimonial gratuit!

Pentru a adauga anunturi gratuite va invitam sa accesati celelalte pagini ale blogului si sa ne trimiteti informatii conform solicitarilor administratorilor acestei pagini web. Mesajele care nu vor contine informatiile corespunzatoare solicitate nu vor fi inscrise pa aceasta pagina de matrimoniale! Va multumim pentru intelegere si va dorim succes!
Celelalte site-uri de matrimoniale va ofera informatiile contracost / in schimbul unei abonament lunar, trimestrial sau anual. Noi va oferim posibilitatea de a adauga un anunt matrimonial, sau de a cauta in anunturile adaugate deja, gratuit! Anunturi gratuite matrimoniale fara plata niciunui leu! 

Matrimoniale Femei Bucuresti, adauga anunt matrimonial

Matrimoniale Femei Bucuresti, adauga anunt matrimonial

Matrimoniale Femei Bucuresti adauga anunt matrimonial

Anunturi Casatorie Femei in Bucuresti

Matrimoniale Femei in orasul Bucuresti. Aceasta este o pagina cu anunturi matrimoniale femei Bucuresti. Un anunt matrimonial se posteaza pentru o perioada cuprinsa intre 2 luni si 4 luni (trebuie specificat), si trebuie sa cuprinda urmatoarele informatii. Daca doresti sa apari in sectiunea de matrimoniale Femei  Bucuresti gasiti informatiile pe care trebuie sa ni le furnizati mai jos.

Obligatoriu - Varsta, inaltimea, greutatea, religia, starea civila actuala (casatorit, divortat, vaduv, separat), o descriere sumara, cateva hobby-uri si localitatea, si de asemeni o poza in care sa apareti doar dvs, in mod vizibil.

Optional - Puteti trimite informatii despre culoarea parului, culoarea ochilor, studii, si alte informatii utile pe care doriti sa le transmiteti.

Matrimoniale Barbati Bucuresti adauga anunt matrimonial

Matrimoniale Barbati Bucuresti adauga anunt matrimonial

Anunturi Matrimoniale Barbati in vederea Casatoriei in Bucuresti

Matrimoniale Barbati in orasul Bucuresti

Aceasta este o pagina cu anunturi matrimoniale barbati Bucuresti. Un anunt matrimonial se posteaza pentru o perioada cuprinsa intre 2 luni si 4 luni (trebuie specificat), si trebuie sa cuprinda urmatoarele informatii. Daca doresti sa apari in sectiunea de matrimoniale Barbati Bucuresti gasiti informatiile pe care trebuie sa ni le furnizati mai jos.

Obligatoriu - Varsta, inaltimea, greutatea, religia, starea civila actuala (casatorit, divortat, vaduv, separat), o descriere sumara, cateva hobby-uri si localitatea, si de asemeni o poza in care sa apareti doar dvs, in mod vizibil.

Optional - Puteti trimite informatii despre culoarea parului, culoarea ochilor, studii, si alte informatii utile pe care doriti sa le transmiteti.


Date de contact

Obligatorie - este doar adresa de e-mail.

Optional - face book-ul si numarul de telefon.